OHJEITA TOIMITUKSELLE

Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunnasta voi saada harjoittelijoita kolmella tavalla:

1) Tuettu kahden kuukauden työharjoittelu puheviestinnän tai teatterin ja draamantutkimuksen opiskelijalle, työnantajalle maksetaan tukea 1100 euroa kuukaudessa. Opiskelija saa harjoittelusta opintosuorituksen.
2) Tuettu ja palkallinen työharjoittelu toimittaja- tai kuvajournalistiopiskelijalle, jolloin haku tapahtuu harjoittelujärjestelmän kautta ja työtehtävien on oltava journalistisia, harjoittelun kesto on noin neljä kuukautta ja työnantajalle maksetaan tukea 1365 euroa neljän kuukauden jaksosta (jos jakso on lyhyempi, tuki on vastaavasti pienempi). Opiskelija saa harjoittelusta opintosuorituksen.
3) Työharjoittelu kenelle tahansa yksikön opiskelijalle, ei tuettu, palkkaus ja kesto työnantajan ja työntekijän neuvoteltavissa. Opiskelijan neuvoteltava professorin kanssa erikseen harjoittelun lukemisesta opintosuoritukseksi.

Harjoittelutukea työnharjoitteluunsa voivat siten saada vain ne opiskelijat, joilla harjoittelu on opinnoissa pakollisena. Tällaisia työharjoittelujaksoja ovat JOVI-tutkinto-ohjelman JOVA19-opintojakson lisäksi puheviestinnän harjoittelu JOVPVS11 sekä teatterin ja draaman tutkimuksen praktikum JOVTETUS6. Puheviestinnän sekä teatterin ja draaman tutkimuksen harjoitteluista vastaavat kyseisten oppiaineiden professorit sekä amanuenssi Ilona Siivonen (ilona.siivonen@uta.fi). Ne eivät kuulu harjoittelujärjestelmään.

Tämä sivusto liittyy toimittaja- ja kuvajournalistien tuettuun palkalliseen harjoitteluun (vaihtoehto 2). Journalistiopiskelijoita ei ole mahdollista saada tuettuun harjoitteluun muuta kautta kuin sitoutumalla harjoittelujärjestelmän ehtoihin.

Harjoittelujärjestelmä on keskitetysti koordinoitu paikkahakukäytäntö. Yksikkö valitsee vuosittain harjoittelupaikan tarjoajat, jotka sitoutuvat tiettyihin ehtoihin. Harjoittelupaikkoja hakee vuosittain 40–45 opiskelijaa. Toimitusharjoittelu koskee opintojaksoa JOVA19 Harjoittelu, ja siitä vastaa toimitusharjoittelun koordinaattori.

Harjoittelujärjestelmän koordinoiman toimitusharjoittelun tarkoituksena on tarjota opiskelijalle ensimmäinen kosketus työelämään. Harjoittelu ei ole sijaisuus. Lue tästä, miten päästä mukaan tiedotusopin oppiaineen harjoittelujärjestelmään.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s