TAUSTAA

Harjoittelu journalistisissa tehtävissä on pakollinen osa kandidaatin tutkinnon opintoja toisen opiskeluvuoden jälkeen journalistiikan ja kuvajournalismin pääaineopiskelijoille. Maisteritutkintoon erillisvalinnassa journalismin opintoihin valituille harjoittelu on pakollinen ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Opiskelijat työskentelevät valtakunnallisten, maakunnallisten tai paikallisten sanomalehtien, radioiden toimituksissa neljän kuukauden ajan harjoittelemassa journalistin tai kuvajournalistin ammattia.

Harjoittelu voi olla joko

  • ohjattua harjoittelua, jolloin opiskelija työskentelee harjoittelujärjestelmässä mukana olevassa toimituksessa, tai
  • vapaata harjoittelua, jolloin opiskelija hankkii harjoittelupaikan itse. Vapaasta harjoittelusta kirjoitetaan raportti samalla tavalla kuin ohjatustakin harjoittelusta.

Harjoittelujärjestelmään pääsevät opiskelijat, joilla on työkokemusta journalistisesta työstä 0–3 kuukautta. Jos opiskelija on työssä toimituksessa ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden välisen kesän eli hänelle on kertynyt on työkokemusta kolme kuukautta, hänelle suositellaan hakeutumista tavalliseksi kesätoimittajaksi. Jos työkokemusta on harjoitteluun vaaditun neljän kuukauden sijasta esimerkiksi kolme kuukautta, opiskelijaa suositellaan täydentämään puuttuva harjoittelukuukausi kesätoimittajana. Harjoittelusta yksikössä vastaava opettaja hyväksyy vapaat harjoittelupaikat ennen raportin kirjoittamista.

Mikäli opiskelijalla on työkokemusta paikallislehdissä tai päivälehdissä ennen opiskeluaikaa vähintään kuuden kuukauden verran, opiskelijan kannattaa ottaa yhteys harjoittelusta vastaavaan opettajaan. Tällöin opiskelija voi edetä jo toisen vuoden syksyllä Journalismin tulevaisuus -kurssille (JOVA20).

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s