Ohjauspäivässä kuultiin vinkkejä onnistuneeseen harjoitteluun

Toimittajakoulutuksen jokakeväisessä harjoitteluohjauspäivässä lähestyttiin jälleen työssäoppimista ohjaajan ja harjoittelijan näkökulmasta. Vierailijaprofessori Elina Grundström herätteli yleisöä media-alan murroksen seurauksiin ja kysyi, mitä perinteisille harjoittelupaikoille tapahtuu journalismin rakenteiden muuttuessa. Tämän lukuvuoden 40 harjoittelijasta lähes puolet (48 %) rekrytoitiin maakuntalehtiin ja alle neljäsosa (18 %) paikallislehtiin.

IMG_5087

Aikakauslehti Me Naisten toimituspäällikkö Annaleena Jalava rohkaisi harjoittelijoita viestimään toiveistaan ja tekemisistään rohkeasti. Opiskelijoiden osuudessa kuultiin muun muassa, miten kävi kuvaajaharjoittelijan, joka sai ajokortin juuri ennen harjoittelujakson alkua. Päivän koko ohjelma on täällä.

Toimitusten harjoitteluohjaajille on perustettu keskustelu- ja yhteydenpitokanavaksi suljettu Toimitusharjoitteluohjaajat-niminen LinkedIn-ryhmä. Kaikki harjoittelijoita mediataloissa ohjaavat toimittajat ovat tervetulleita mukaan.

IMG_5080

Kategoria(t): Opiskelijoille, Toimituksille. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.