Kysymyksiä ja vastauksia harjoittelujärjestelmästä

KYSYMYS: Mistä tietää, mitkä 2–3 paikkaa voi ilmoittaa hakulomakkeessa, jos ei vielä ole tiedossa, minne voi hakea?
VASTAUS: Tämän lukuvuoden hakukohteet kootaan lomakkeessa ilmoittamienne toiveiden perusteella. Valtaosa aiemmin mukana olleista toimituksista lienee mukana nytkin, mutta näiden lisäksi voi ehdottaa uusia paikkoja. Mainitse hakulomakkeessa siis ne tärkeimmiksi arvioimasi hakukohteet, mihin ainakin haluaisit hakea  välittämättä siitä, onko toimitus ollut mukana aiemmin. Vastaus ei ole sitova. Lopullinen lista hakukohteista selviää marraskuussa.

K: Pitääkö harjoittelujärjestelmään rajana pidetyn kolmen kuukauden kriteerin olla yhtäjaksoista työtä? Vai lasketaanko myös free-työ?
V: Kyse on työskentelystä osana toimitusta, mitä myös tuleva harjoittelujakso pitää sisällään. Jos free-työtä on tehnyt monta vuotta ja jos siihen on sisältynyt myös vastuita työprosessin organisoinnista toimituksen sisällä, työkokemuksen määrä ja vastaavuus neljän kuukauden harjoittelujakson kanssa pitää arvioida tapauskohtaisesti. Tällaisia tapauksia on kuitenkin hyvin vähän.

Katso lisää usein kysyttyjä kysymyksiä toimitusharjoittelun kotisivujen UKK-osiosta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä harjoitteluvastaava Maarit Jaakkolaan. Kysymyksiä ja vastauksia lisätään listan jatkeeksi sitä mukaa kun niitä ilmenee.

Kategoria(t): Opiskelijoille. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.