Harjoitteluraportin kirjoitusohjeet verkossa

Vuoden 2011 toimitusharjoittelun raportinkirjoitusohjeet ovat nyt ladattavissa täältä. Suora linkki ohjeisiin (pdf) on tässä.

Raportti on kaksiosainen: toimittaja- ja lehtikuvaajaharjoittelijat laativat harjoittelukokemustensa perusteella työssä oppimista käsittelevän esseen ja toteuttavat toimituksessa teemahaastattelun. Raportin tavoitteena on kerätä yhteen harjoittelijoiden työelämäkokemuksia ja tietoja toimitustyön muutoksesta. Raportti on tarkoitettu sekä itseoppimisen että tutkimuksen välineeksi, ja sitä käsitellään yhteisesti harjoittelujakson jälkeen ammattikäytäntöjen arviointiin keskittyvällä kurssilla.

Vuoden 2011 teemahaastattelukysymykset kartoittavat toimitustyön muutosta viidestä eri näkökulmasta. Aikaisempia teemahaastattelujen aiheita ovat olleet toimittajan ja lehtikuvaajan työn muutos (2009–2010), harjoittelijoiden ohjaus (2008), toimitusten tiedonhankinta ja lähdekäytännöt (2007) sekä uutis- ja julkaisukriteerit (2005–2006).

Harjoitteluraportin kirjoittavat myös ne opiskelijat, jotka saavat harjoittelun hyväksiluetuksi aikaisemman työkokemuksensa perusteella. Esseen ja teemahaastattelun voi tehdä suoraan ilman harjoittelujaksoa, jos on kerännyt kokemusta journalistisista työtehtävistä ennen tiedotusopin opintojen aloittamista enemmän kuin kolme kuukautta. Harjoittelujakson korvaavan työn määrä arvioidaan tapauskohtaisesti näyttöjen ja lausuntojen perusteella.

Kategoria(t): Opiskelijoille. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.